sundeer logo

Nincs még jegyed?

Történetünk

Kultúrák találkozása

A Napszarvast Sólyomfi – Nagy Zoltán álmodta meg és indította el 2015-ben. Tanító (BTF), költő, dalszerző, néprajzkutató (PTE BTK BA), kulturális antropológus (PTE BTK MA). Az elmúlt évtizedekben több zenei anyaga és verseskötete jelent meg.

Fő érdeklődési területe a természetközeli népek világképe, szertartásai. Kiemelten kutatja a közép-ázsiai nomád népek, az észak-amerikai indián nemzetek és a korai magyarság spirituális gyakorlatait és világlátását és ezek máig élő hagyatékát.

Többször utazott Közép-Ázsiába, Indiába és Észak-Amerika indián rezervátumaiba, ahol szertartásokon, kulturális találkozókon vett részt. Tudományos publikációiban a CSERGA (izzasztó kunyhó, temascal, inípi, sweatlodge stb.) szertartással és a hajviseletek történetével, valamint azok spirituális jelentéseivel foglalkozik.

Felesége és szervező társa Andrea Segovia Pigassi brazil-chilei szociológus, tánctanár. Magyarországon a Biodanza nevű gyógyító táncmódszerrel segíti az emberek gyógyulását.

A Napszarvas tudásőrzőkből, tanítókból, önkéntesekből és résztvevőkből álló közösséget hozott létre, amelynek tagjai évről évre megújítják elkötelezettségüket a különféle ősi hagyományok spirituális útjai felé.

A rendezvény tápláló és tartalmas tanulási folyamat lehetőségét nyújtja szeretetteljes és befogadó környezetben. Öt napos utazásunk szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik a Nyitó Tűz Szertartással, ahol különböző hagyományokból származó vendégeink közös imádságban mutatkoznak be Tűz Nagyapa előtt. A szertüzet a Napszarvas teljes öt napja során őrizzük és éltetjük, egészen a vasárnapi Záró Tűz Szertartásig. A lángok táplálják a szertartásokat, valamint emlékeztetnek bennünket az az anyatermészet erőivel való kapcsolatunkra, egységünkre. Megidézik szellemünket, származásunkat, az átalakulás és a közösség teremtés lehetőségét. 

Csatlakozz hozzánk a 10. Napszarvas találkozóra 2024. Augusztus 21-25-e között!

A Napszarvas olyan spirituális rendezvény, amely közös imádságra és belső tapasztalataink megosztására hív Téged, mélyen gyökerező ősi hagyományok átélésén keresztül.

Alapvető célunk, hogy az ember ősi emlékezetében lévő tudást hívjuk elő a testi és lelki egyensúly megtartásához, megtaláljuk valós önmagunkat, egy tisztább s egészségesebb élet lehetőségét.

Folyamatos hálában létezünk, hogy felébreszthetjük testünk és szellemünk minden pórusát.

A rendezvény tápláló és tartalmas tanulási folyamat lehetőségét nyújtja szeretetteljes és befogadó környezetben. Öt napos utazásunk szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik a Nyitó Tűz Szertartással, ahol különböző hagyományokból származó vendégeink közös imádságban mutatkoznak be Tűz Nagyapa előtt. 

A Szertüzet a Napszarvas teljes öt napja során őrizzük és éltetjük, egészen a vasárnapi Záró Tűz Szertartásig. A lángok táplálják a szertartásokat, valamint emlékeztetnek bennünket az anyatermészet erőivel való kapcsolatunkra, megidézik szellemünket, származásunkat, az átalakulás és a közösségteremtés lehetőségét.

Nap
0
Tudásőrző
0
Résztvevő
0
Esemény
0

Éld át a találkozó hangulatát

A Napszarvas képeiből

Csatlakozz hozzánk és tapasztald meg az ősi bölcsességet, amely mélyen elrejtve pihen bennünk! Célunk, hogy előhívjuk az ember ősi emlékezetét, és segítsünk megtalálni a testi és lelki egyensúlyt, amely elengedhetetlen a tisztább, egészségesebb élethez. Várunk mindenkit, aki nyitott szívvel és kíváncsisággal érkezik, hogy részese lehessen a felfedezésnek és az örömnek.